Tyngdtäcken från CURA of Sweden


Tyngdtäcken är ingen trendig fluga - sanningen är att vi genom historien använt oss flitigt av just tunga täcken! CURAs tyngdtäcken erbjuder högsta kvalitet och komfort, samtidigt som hälsofördelarna är oomtvistade.
CURA Pearl
CURA Pearl

Populärt tyngdtäcke med tyngd av glaspärlor i rutmönster. Svalare modell. 3-13 kg.

CURA Cozy
CURA Cozy

Tyngdtäcke av mer kompakt modell, där vikten utgörs av tvinnade trådar. Varm känsla. 4-16 kg.


CURA Pearl small
CURA Pearl small

Mindre modell med tyngd av glaspärlor, passande för barn eller t.ex. i soffan. 3 och 5 kg.

CURA Pearl påslakan
Påslakanset

Specialdesignat påslakan för CURA Pearl-täcket. Smidig fästanordning för enklare bäddning.

CURA-täcket kan

50%
Upplever bättre sömnkvalitet med CURA-täcket
50%
Känner sig mer utvilade med CURA-täcket
50%
Rekommenderar CURA-täcket till sina vänner

De senaste åren har ett nytt sömnhjälpmedel blivit oerhört populärt och hjälpt miljontals människor till bättre sömn världen över. Det handlar om tyngdtäcken.

Precis som förr

Historiskt sett har människor använt tunga djurhudar och halmtäcken på platser där nattens kyla krävt extra värme. Det var faktiskt så sent som på 50-talet som vi började med lättviktiga duntäcken, och först på 70-talet tog vi fram billiga och ännu lättare konstfibertäcken som sedan dess har varit den vanligaste typen av täcke.

Innan dun- och konstfibertäckenas tid dominerade de betydligt tyngre vadmalstäckena i hushållen runtom i Norden. Under den här perioden var forskningen om sömn närmast obefintlig och kunskap om hur ett täckes vikt påverkar sömnen fanns helt enkelt inte. Det upplevdes lyxigt med duntäcken och konstfibertäcken var billiga att massproducera. Mer än så behövdes inte för att vi ovetandes skulle gå miste om de tunga täckenas fördelar.

Användning i vården

Efter att forskningen i början av 2000-talet visade på mängder av positiva effekter av lätt tryck mot huden började tyngdtäcken användas inom sjukvården. Nu vittnar svenska vårdarbetare om 12 års framgångsrik användning av tyngdtäcken i behandlingen av sömnsvårigheter. Idag vet vi att tyngdtäckets effekter gäller för alla, oavsett medicinsk bakgrund och grad av sömnbesvär. Även personer som anser sig sova bra upplever att tyngdtäcket förbättrar sömnen.

Image

CURAs högkvalitativa tyngdtäcken bär certifieringar som säkerställer att både produktionen och själva produkten möter högt ställda krav inom områden såsom hälsa, säkerhet, funktion, miljöpåverkan och arbetsvillkor. Registrerat som medicintekniskt hjälpmedel.

Image