500 000 svenskar har inte fel, tyngdtäcket fungerar

Sovmers Wilhelmina

Wilhelmina
– Tredje generationen tyngdtäcke

De hälsovinster ett tyngdtäcke ger är väl dokumenterade i såväl svensk som internationell forskning inom både neurovetenskap och molekylär medicin. 

Täcket i lyxig bomull med en trådtäthet på hela 300TC vars diamantmönster har 20 procents vinkel, är inspirerat av både österländsk Feng Shui och bondepraktikans curry-linjer, utifrån traditionen att vinklar som harmonierar med jordstrålningen har en lugnande effekt. Dessutom ger det tätare rutmönstret ett ergonomiskt tryck som smidigt följer kroppens rörelser. Det är skönt att ha nära huden vare sig du kryper upp i soffan med täcket för en stunds mys, eller ligger i sängen och ska sova ostört en hel natt.

Innehållet som ger tyngden är det naturliga grundämnet kisel, med sina många fantastiska hälsobringande effekter.
Ett material framtaget av senaste svensk-amerikansk forskning och innovation, men också väl beprövat i österlandet.

Täcket omsluter din kropp likt en kram och ger samma effekt, nämligen sänker nivån av stresshormonet kortisol. Istället utsöndras lugnande må bra-hormonerna oxytocin och serotonin så du kommer lättare till ro för en natts ostörd sömn. Det är under djupsömnen din kropp får chans till återhämtning och rensar hjärnan på intryck och ”restproteiner” för en fräsch omstart var morgon.

Viktfördelningen i Wilhelmina är jämna kilon dvs. 6, 8, 10, 12, 14 kg rekommendation för bästa användning och effekt är mellan 10 & 15 procent av din kroppsvikt. I botten av denna sida har vi även ett verktyg för att få en bättre uppfattning om vilken vikt som skulle passa dig.

sovmer-tyngdtäcke

Sovmers tyngdtäcke ger dig en unik möjlighet att uppleva natten som en rofylld vila och återhämtning.
Så du kan sova mer – och leva mer.