Image
Sovmer© Wilhelmina

Tyngdtäcke

Med vårt högkvalitativa tyngdtäcke Wilhelmina får du en god natts sömn med en helande och terapeutisk upplevelse. Det djupa trycket som tyngdtäcket ger, avger en behaglig känsla av inneslutning och lugn, vilket främjar avslappning och minskar ångestnivåer. 

Image

Varför tyngdtäcke?

Ett tyngdtäcke är utformat för att ge en jämn fördelning av vikt över kroppen och används ofta av personer som vill öka sin avslappning och förbättra sömnkvaliteten. Tidigare användes tyngdtäcken (då oftast boll- och kedjetäcken) inom vården mot patienter med stora insomningssvårigheter eller som ett led i behandling för ADHD och andra NPF-diagnoser. Numer marknadsförs - och inte minst används - tyngdtäcket av alla möjliga människor. Från de som lider av stora sömnproblem, till de som "bara" önskar ökad avslappning vid sängdags. 

Täckets tyngd fördelas jämnt över kroppen och simulerar en omfamning, vilket ökar produktionen av serotonin och melatonin - de naturliga hormonerna för lycka och sömn. Detta resulterar i en djupare och mer förnyande sömn, samtidigt som det kan minska sömnstörningar och bidrar till att du vaknar upp utvilad och energifylld.

MJUK, SVAL & LYXIG KVALITET
OMFAMNANDE & LUGNANDE EFFEKT
DÄMPAR STRESS, ORO & ÅNGEST
kan hjälpa vid npf-diagnoser
Image
Image

Tyngdtäckets fördelar

Ökad trygghet och lugn: Tyngdtäcken ger ett tryck över kroppen som kan kännas lugnande och tryggt. Många beskriver det som en kram eller omslutning, vilket kan hjälpa till att minska känslor av ångest och stress.

Förbättrad sömnkvalitet: Tyngdtäcken kan bidra till att främja en djupare och mer avslappnad sömn. Trycket från täcket kan öka produktionen av serotonin (kroppens "lyckohormon") och minska produktionen av stresshormonet kortisol.

Minskat obehag vid sömnstörningar: Personer med sömnstörningar, inklusive vissa former av sömnlöshet och ångestrelaterade sömnproblem, har rapporterat fördelar av att använda tyngdtäcken för att lindra obehag och förbättra sömnkvaliteten.

Stöd vid sensoriska processningsproblem: För vissa personer med sensoriska processningsproblem, som de inom autism eller ADHD, kan tyngdtäcken ge en känsla av stabilitet och hjälpa till att reglera sensorisk input.

Lindring av stress och ångest: Trycket från ett tyngdtäcke kan hjälpa till att minska stress och ångest genom att främja avslappning och en känsla av säkerhet.

Att välja vikt på ditt tyngdtäcke

Viktfördelningen i täcket Wilhelmina är jämna kilon dvs 6, 8, 10, 12, 14 kg och rekommendationen för bästa användning och effekt är mellan 10-15 % av kroppsvikten. På så sätt omsluter täcket din kropp och fungerar som en beröring, vilket sänker nivån av stresshormonet kortisol. Istället utsöndras lugnande må bra-hormonerna oxytocin och serotonin så du kommer lättare till ro för en natts ostörd sömn.

Det är viktigt att notera att effekterna av ett tyngdtäcke kan variera mellan individer, och det är inte en universallösning för alla. Personer med vissa medicinska tillstånd eller andningsproblem bör konsultera en hälso- eller sjukvårdsperson innan de använder ett tyngdtäcke.

Image
Image
Sovmer i Sverige AB

Post- och besöksadress:
Gärdevägen 11, 856 50 SUNDSVALL
Org.nr: 559252-4796
Kundtjänst: info@sovmer.se
Telefon: +46(0)60-606 15 45 (9-16, mån-fre)

Sovmer grundades år 2020 som ett forsknings- och utvecklingsbolag inom sömn. Sedan 2024 är vi också ett konsumentinriktat företag som erbjuder dig marknadens bästa produkter inom sömnhälsa.