Image
Sovmer© VINDELN

Ställbar säng

Sovmer Vindeln är sängen för alla och ändå sängen för just dig. Sängen ska ge dig det du behöver för att kunna sova gott under livets olika skeenden.
För att sängen ska passa in i just ditt hem och ditt liv, erbjuds du flera olika möjligheter till anpassningar vad gäller stöd, komfort, mått och design.

Image
Image

Upptäck en ny nivå av komfort

Sömnen är din tid för naturlig återhämtning och naturlig läkning. Vi vet att ingen dag är den andra lik och att din kropp precis som resten av dig kan möta olika utmaningar varje dag. Sovmer Vindeln är därför ställbar, för möta just det behov som du har för natten och alltid ge dig förutsättningar för en god nattsömn och en optimal återhämtning.

Oavsett om du behöver avlasta ryggen, underlätta andningen vid en luftvägsinfektion eller bara vill ha fötterna i högläge så står din säng Vindeln redo att anpassas för dig och just det du behöver nu. Luta dig tillbaka i en avslappnad och avlastad position för att njuta av en ostörd sömn som fyller dig med energi för nästa dag.

SÄNGFABRIK I VÄSTMANLAND
TILLVERKAS VID BESTÄLLNING EFTER DINA SPECIFIKA ÖNSKEMÅL
HÖGKVALITATIV RESÅRMADRASS
VÄLJ BÄDDMADRASS BEROENDE PÅ KOMFORT

Våra ställbara sängar kan ge dig:

Bättre sömnkvalitet: Ställbara sängar gör det möjligt att anpassa sängens position för att hitta den mest bekväma sovpositionen. Det kan hjälpa till att minska obehag och sömnstörningar som sömnapné, snarkning och ryggsmärtor.

Lindring av smärta och besvär: För personer med ryggsmärta, ledsmärta eller andra kroppsliga besvär kan en ställbar säng vara en lättnad. Den gör det möjligt att lyfta huvud- eller fotänden för att minska trycket på specifika områden och därmed minska smärta och obehag.

Förbättrad cirkulation: Genom att höja fotändan av sängen kan du förbättra blodcirkulationen i benen och minska risken för svullnad och kramper.

Bekväm lägesändring: För personer som har svårt att byta läge i sängen, till exempel äldre eller personer med funktionsnedsättningar, kan en ställbar säng göra det enklare att ändra position och minska risken för trycksår.

Anpassad justering: Med en ställbar säng kan varje person anpassa sin sida av sängen efter sina egna preferenser. Om du och din partner har olika sovvanor eller behov kan ni justera sängen individuellt.

Förbättrad andning: Om du lider av andningsproblem som snarkning eller sömnapné kan en upphöjd huvudända hjälpa till att öppna luftvägarna och förbättra din andning under sömnen.

Image

Högt ställda krav på kvalité och hållbarhet

På Sovmer är vi kompromisslösa när det kommer till kvalitet. Därför kan du precis som du kan lita på att Vindelforsarna kommer fortsätta att forsa lita på att din nya säng Vindeln kommer ge dig och din kropp det du behöver natt efter natt, år efter år. Med denna kompromisslösa kvalitet och övertygelse att jaga perfektion vågar vi stå för en av sängbranschens mest generösa garantier på 30 år.

Våra sängar produceras vid beställning och du kan få sängen i vilket mått du vill, dubbel eller enkel, med eller utan gavel, flera modeller av sängben att välja på.

Resårmadrasser

Resårmadrasserna som har till huvudfunktion att ge gott stöd till hela kroppen under hela nattsömnen i många år, bär en central funktion i sängen. Konstruktionen är därför väl genomarbetad av sängsnickare med lång yrkeserfarenhet.

Resårmadrassen är den viktigaste delen i hela sängen, den ska ge både stöd och bra bärighet men samtidigt ha god följsamhet. Det är därför av yppersta vikt att man tar god tid på sig vid utprovning och att man får bra hjälp av en sakkunnig sängexpert.

Resårmadrassen består av flera olika material för att skapa den rätta komforten och stödet just för dig. Materialen som skapar just den rätta balansen kan vara naturlatex, mjukskum (polyeten) med olika densitet (för att skapa olika grad av mjukhet) till pocket spring systemet som oftast är den stabila kärnan i resårmadrassen.

Vi erbjuder följande versioner av vår resårmadrass:

  • Mjuk
  • Medel
  • Fast
  • Extra fast
  • 2 ggr fast
  • 3 ggr fast

Komfortmadrass

Komfortmadrassen (vanligen kallad bäddmadrass), denna madrass är den madrass som ligger i direkt kontakt med kroppen, bara underlakanet ligger emellan. Därför anser vi att det är av yttersta vikt att även denna madrass provas ut med omsorg. Komfortmadrassen ska precis som namnet antyder ge just extra god komfort. Rätt vald komfortmadrass ger en ergonomiskt bra anpassningen till kroppens anatomi!

Sovmer erbjuder tre varianter på komfortmadrasser, nämligen:

Komfortmadrass Ultra

Mycket populär komfortmadrass. Bra balans mellan komfort, stöd och avlastning. Består av mjuk polyeterskum, 8 cm.

Komfortmadrass Zone

Består till 2/3 av mjuk polyeterskum, men med den övre 1/3 delen (vid skuldra/axlar och huvud) av extra mjukt polyetenskum, 8 cm.

Komfortmadrass Pocketspring

Fantastiskt skön madrass med en kärna av pocketspring samt mjukt polyeterskum, 12 cm.

Sovmer i Sverige AB
Post- och besöksadress:
Gärdevägen 11, 856 50 SUNDSVALL
Org.nr: 559252-4796
Kundtjänst: info@sovmer.se
Telefon: +46(0)60-606 15 45 (9-16, mån-fre)

Sovmer grundades år 2020 som ett forsknings- och utvecklingsbolag inom sömn. Sedan 2024 är vi också ett konsumentinriktat företag som erbjuder dig marknadens bästa produkter inom sömnhälsa.