Om oss

Målet är att hjälpa dig att må bättre. Detta gör vi genom utbildningar, föreläsningar, sömnfrämjande produkter och partnerskap med den ledande expertisen inom forskningen på sömn och samarbeten med idrottsrörelsen. Förutom att samarbeta med den ledande forskningen för att alltid vara i spetsen inom sömnfrämjande har vi dessutom med många års erfarenhet från hälsobranschen tagit fram det senaste och mest välbeprövade produkterna för ditt sovrum.

Kontakta ossKolla butiken

Sovmer har utvecklat en metod

Sovmer har utvecklat en metod som omfattar sömnmottagningar med sömnrådgivning. Kunskapen som vi delar med oss av kommer bland annat från vårt goda samarbete med Karolinska institutets sömnlaboratorium och Stressforskningsinstitutet.

Kombinerar man god förståelse och kunskap i sömnfrågan med bra sömnfrämjande produkter – då har vi Sovmers effektiva metod!

 

Sovmer sömnmottagning

En sömnmottagning är en mottagning oftast i en redan befintlig klinik som drivs av exempelvis en manuell terapeut, naprapat, kiropraktor, fysioterapeut eller massör m.fl.

Vi på Sovmer erbjuder vad som krävs för att sätta upp sömnmottagningen, vi har utvecklat verktyg i form av utbildningsmaterial och produkter. Det finns två typer av sömnmottagning, i princip med eller utan rum (sovrum) med ställbara sängar från Sovmer. Utan säng så bedrivs sömnrådgivning med möjlighet att rekommendera Sovmers tyngdtäcken för en dokumenterad bättre sömn samt lämpliga sovkuddar som ger stöd och komfort.

Sovmer sömnrådgivning

En sömnrådgivning på en Sovmer sömnmottagning består i princip av en digital sömnscreening som görs innan det första bokade besöket (digitalt eller fysiskt) på sömnmottagningen. 

Efter genomgång av resultat från sömnscreeningen så får patienten göra en anpassad sömnutbildning som följs av ytterligare ett besök där patienten får instruktion om att genomföra en 2-6 veckors praktisk sömnanalys med en sömn-app framtagen av Karolinska Institutet för att få faktisk insikt i sina sovvanor.