Sovmers Wilhelmina

Wilhelmina

-Nya generationens tyngdtäcke

De hälsovinster ett tyngdtäcke ger är väl dokumenterade i såväl svensk som internationell forskning inom både neurovetenskap och molekylär medicin. 

Viktfördelningen i täcket är jämna kilon dvs 6, 8,10, 12 kg osv och rekommendationen för bästa användning och effekt är mellan 10–15 procent av kroppsvikten. På så sätt omsluter täcket din kropp och fungerar som en beröring, vilket sänker nivån av stresshormonet kortisol. Istället utsöndras lugnande må bra-hormonerna oxytocin och serotonin så du kommer lättare till ro för en natts ostörd sömn. Det är ju då under djupsömnen din kropp får chans till återhämtning och rensar hjärnan för en fräsch omstart. 

Täcket i bomull vars diamantmönster har 20 procents vinkel, är inspirerat av både österländsk Feng Shui och bondepraktikans curry-linjer, utifrån traditionen att vinklar som harmonierar med jordstrålningen har en lugnande effekt. Med detta tätare rutmönstret ges ett ergonomiskt tryck som smidigt följer kroppens rörelser. Det är skönt att ha nära huden vare sig du kryper upp i soffan med täcket för en stunds mys, eller ligger i sängen och ska sova ostört en hel natt. 

Innehållet som ger tyngden är det naturliga grundämnet kisel, med sina många fantastiska hälsobringande effekter. Ett material framtaget av senaste svensk-amerikansk forskning och innovation, men också väl beprövat i österlandet.  

SovMers tyngdtäcke ger dig en unik möjlighet att uppleva natten som en rofylld vila och återhämtning. Så du kan sova mer – och leva mer. 

Butiken